O društvu

Kinološko društvo Zreče je bilo ustanovljeno leta 1991, začetki delovanja pa segajo že v leto 1989. Od takrat deluje na območju občin Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje in Oplotnica. V tem obdobju je društvo dokončni sedež dobilo na lokaciji Dravinjske ceste v Zrečah, zraven nogometnega stadiona, kjer so takratni člani uredili poligon za društvene aktivnosti.

Vizija društva je usmerjena k razvoju primernega odnosa med vodnikom in psom, ki je pogoj za uspešno sobivanje v skupnosti.

Naša primarna dejavnost so tečaji šolanja psov, ki so iz leta v leto bolj obiskani. V letu organiziramo spomladanske tečaje, ki se začnejo v marcu, in jesenske tečaje s pričetkom septembra. Tekom izvajanja tečajev vsem novim lastnikov in vsem, ki so željni dela s psom, nudimo več različnih tečajev.

Za pasje mladiče priporočamo malo šolo, kjer se gradi osnova za nadaljnje šolanje, ostali pa se lahko vpišejo v začetni ali nadaljevalni tečaj poslušnosti po programih, ki se zaključijo z republiškim izpitom.

V letu 2012 smo se odločili za korak naprej in tako v naš nabor šolanja vpeljali Agility, kinološko disciplino, ki je primerna za vse, ki obožujejo preživljanje prostega časa s svojim psom. Je zelo atraktivna in zanimiva disciplina, v kateri uživata tako vodnik kot njegov pes.

Seveda pa so srce društva tudi tisti ljudje, ki so v društvu malo manj dejavni, vendar vedno poskrbijo, da je čas, ki ga preživimo skupaj, vreden delovanja društva.

Pridite, spoznajte in preživite kvaliteten čas s svojim psom v naši družbi.

PREDSEDNIK: Marko Godec
PODPREDSEDNICA: Eva Marinšek
BLAGAJNIČARKA: Rebeka Falnoga
TAJNICA: Eva Langerholc
VZREJNI REFERENT: Anton Sajbert
GOSPODAR: Sašo Laznik
VODJA ŠOLANJA: Eva Marinšek
PREDSEDNIK UPRAVNEGA ODBORA: Srečko Založnik
PREDSEDNIK NADZORNEGA ODBORA: Drago Padežnik
PREDSEDNIK DISCIPLINSKE KOMISIJE: Mojca Tič